Nasi goreng speciaal

Nasi goreng speciaal

Nasi goreng speciaal moet je gewoon een keer eten, natuurlijk is het niet veel anders dan normale nasi goreng, maar het is toch wel een stuk lekkerder dan de normale variant van het gerecht.

Maar wat is het verschil tussen nasi goreng en nasi goreng speciaal?

Natuurlijk zit er niet veel verschil tussen de variant nasi goreng speciaal wordt wat pittiger dan de normale variant gemaakt.

Wat je ook moet weten is dat het recept voor de nasi goreng speciaal met garnalen gemaakt wordt.

Hou je dus niet van garnalen, dan kun je het beste de traditionele gewone nasi goreng bereiden.

We hebben hier een smakelijk recept voor nasi goreng speciaal, gemaakt uit verse groenten, rijst, kip, en garnalen.

Recept Nasi goreng speciaal

Dit recept voor Nasi goreng speciaal is voldoende voor 6 personen.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Indisch
Keyword Nasi goreng speciaal
Voorbereidingstijd 20 minuten
Kooktijd 20 minuten
Totale Tijd 40 minuten
Geschikt voor 4 Personen
Calorieën 167 kcal

Ingrediënten

  • 500 Gram rijst gekookt
  • Zonnebloemolie
  • 200 Gram kipfilet
  • 1 Ui
  • 2 knoflookteentjes
  • 1 Stuk gemberwortel
  • 1 Stuk Laos wortel
  • 2 tot 3 Chilipepers
  • 10 Gram trassi
  • 2 Eetlepels sesamolie
  • 1 Theelepel oestersaus
  • 3 Eetlepels vissaus
  • 1 Eetlepel ketjap asin
  • 200 Gram rauwe garnalen gepeld, schoongemaakt
  • 5-6 Lente-uien
  • Spiegelei en kroepoek om erbij te serveren

Bereiding

  1. Om de nasi goreng speciaal te bereiden moet je als eerste een wokpan met een dunne laag zonnebloemolie verwarmen.
  2. Snij de kipfilets in blokjes en doe deze in de wok, bak deze tot dat ze een lichte bruine kleur krijgen.
  3. Maak de ui, knoflook, gember, en de Laos wortel schoon, snij al deze ingrediënten in fijne blokjes.
  4. Snij de chilipeper in dunne ringetjes en voeg deze en de ui, knoflook, gember, en de Laos wortel in de wok en roerbak dit gedurende ongeveer 1 minuut.
  5. Voeg de sesamolie, oestersaus, vissaus, en de ketjap asin toe. Laat dit gedurende een paar minuten koken.
  6. Nu kun je de garnalen er ook aan toevoegen, roerbak ook deze een paar minuten tot dat ze gaar zijn.
  7. Snij de lente-ui in dunne plakjes, voeg deze aan de wok toe.
  8. Schep de rijst er in delen bij, bak ook de rijst nog voor een paar minuten mee.
  9. Serveer nu de nasi goreng speciaal met een spiegelei en kroepoek.

Deel ons op social media