Foe yong hai

Foe yong hai

Foe yong hai is een gerecht wat je toch best wel vaak bij de Chinees ziet, het is namelijk een makkelijk, maar wel erg lekker Aziatisch gerecht.

Foe yong hai is een Chinees gerecht gemaakt uit omelet en tomatensaus, maar bij de meeste Aziaten wordt dit graag nog met een hoop groenten gemaakt.

Wist je dat dit gerecht oorspronkelijk eerst met cha siu en lente-ui gemaakt werd? Later werd het gerecht graag met garnalen of krab gemaakt.

Inmiddels wordt Foe yong hai in Nederland, maar ook in ander Europese landen met foeyonghaisaus gemaakt, dit is een soort van dikke, simpele, en zoete tomatensaus.

Recept Foe yong hai

Het recept voor de Foe yong hai gemaakt met veel verschillende soorten groenten en tomatensaus, is voldoende voor 4 personen.
Gang Bijgerecht
Keuken Indisch
Keyword Foe yong hai
Voorbereidingstijd 15 minuten
Kooktijd 17 minuten
Totale Tijd 32 minuten
Geschikt voor 4 Personen
Calorieën 131 kcal

Ingrediënten

  • 2 Uien
  • 2 Knoflookteentjes
  • 3 Eetlepels Zonnebloemolie
  • 330 Gram Tomatensaus
  • 3 Eetlepels Gembersiroop
  • 3 Eetlepels Zoete chilisaus
  • 1 Eetlepel Azijn
  • 1 Eetlepels Maizena
  • 400 Gram Chinese wokgroente sugarsnaps
  • 8 Eieren

Bereiding

  1. Om de Foe yong hai te bereiden moeten we als eerste de ui en de knoflookteentjes schoon maken, snij deze in blokjes.
  2. Verwarm een pan met 2 eetlepels zonnebloemolie erin op middelhoog vuur.
  3. Fruit de ui en de knoflook voor ongeveer 2 minuten, voeg de tomatensaus toe en laat dit voor ongeveer 10 minuten op wat lager vuur koken.
  4. Pak een schotel en voeg de gembersiroop, chilisaus, azijn, en maïzena toe. Meng dit goed door elkaar.
  5. Voeg het mengsel uit gembersiroop bij de tomatensaus die je in de pan hebt, meng ook dit goed door.
  6. Laat de saus goed afkoelen en doe deze dan in een hoge kom, pureer de saus met een staafmixer totdat deze glad is.
  7. Verwarm de laatste eetlepel zonnebloemolie en de sesamolie in een pan, voeg de wokgroenten toe.
  8. Bak de wokgroenten voor 5 minuten op middel hoog vuur.
  9. Kluts de eieren in een kom, voeg deze aan de groenten wat je in de pan hebt toe.
  10. Schep de tomatensaus erop en laat deze voor 1 minuut mee koken, breng de Foe yong hai nu nog met zout en peper op smaak.
Deel ons op social media