Bami Goreng Speciaal
Bami goreng speciaal, dat je in plaats van bami natuurlijk ook met rijst als nasi kunt maken, wordt wel gezien als een wat uitgebreidere versie met meer ingrediënten en dus ook met meer smaken.
Dat komt omdat als je dit gerecht bij een Chinees restaurant eet of gaat halen, er vaak ook gebakken kip bij zit.
Dat hoeft natuurlijk niet want dit wordt normaliter niet bij de bami goreng speciaal geserveerd te worden, kan wel.
Wel lekker erbij zijn natuurlijk satéstokjes en satésaus, of pindasaus. Het recept voor pindasaus kun je hier vinden.
Recept Bami Goreng Speciaal
In plaats van mie kun je ook rijst gebruiken.
Ingrediënten
- 1 Pak Bami, aar je kunt er ook Chinese mie voor gebruiken.
- 1 Winterwortel
- 1 Stengel Prei
- 1 Klein gesneden ui
- 2 Geperste of erg fijn gesneden knoflooktenen
- 0,25 Witte kool
- 250 Gram Hamblokjes
- 3 Eieren
- 1 Theelepel Gemberpoeder
- 3 Eetlepels Ketjap manis
- Saté kant en klaar
- Satésaus of pindasaus
- Sesamolie
Bereiding
Kook de bami volgens de aanwijzingen op de verpakking, spoel af met koud water en laat het in een vergiet uitlekken.
Maak de winterpeen schoon en snij deze in dunne reepjes.
De prei goed wassen en in niet al te dikke ringen snijden.
Witte kool in smalle repen gesneden of kant en klaar gesneden uit de supermarkt.
Verhit in een wok of koekenpan de olie. Voeg de groenten, de ui, de uitgeperste knoflook en het gemberpoeder toe en roerbak deze.
Voeg nu de blokjes ham toe, en de ketjap manis.
Goed mengen, en even goed laten doorbakken. Daarna de uitgelekte bami toevoegen, en goed roeren.
Bak in een andere pan de satéstokjes.
Bak, ook weer in een andere pan de eieren. Zorg er voor dat de dooier zoveel mogelijk heel blijft. Als de eieren gebakken zijn, snij deze dan met een mes en een vork in dunne reepjes.
Voeg de dunne reepjes ei aan de bami toe.
Serveer de bami goreng speciaal op vier borden, en voeg aan alle borden stokjes saté toe, met over de stokjes saté en de bami een goede lepel satésaus.
Opmerkingen – Tips
Wil je zelf satésaus maken smaakt dit nog lekkerder als je het voor de tijd maakt.