Bijgerechten voor bij de nasi

Bijgerechten voor bij de nasi

Nasi Goreng is natuurlijk op zich al een heerlijk gerecht, dat in verschillende variaties kan worden gemaakt.

De Indonesische maaltijd staat echter niet, anders dan de hollandse keuken, bekend om de hoofdgerechten, die zonder bijgerechten gegeten worden. In tegendeel.

In het algemeen wordt de buitenlandse keuken, en vooral de Aziatische keuken, gekenmerkt door veel gezelligheid aan tafel, en langere maaltijden.

Dat komt grotendeels door de vele bijgerechten die bij maaltijden worden geserveerd.

Nasi Goreng is zo’n gerecht, dat zonder de bijgerechten eigenlijk niet compleet is.

Typische bijgerechten bij Nasi Goreng

Natuurlijk kent iedereen de bijgerechten voor de Nasi Goreng, die je vaak kant en klaar in de supermarkt kunt kopen, als Atjar Tampoer en Kroepoek. Kroepoek kan je zelf maken. Hier staat het recept.

Er zijn echter nog vele andere bijgerechten, die je weliswaar niet kant en klaar kunt kopen, maar die de Nasi Goreng een stuk completer kunnen maken, en het gerecht extra flair geeft.

Denk maar eens aan het gerecht Nasi Rames of Nasi Rames Speciaal, dat je vaak bij de afhaalchinees kunt krijgen, en wat eigenlijk niets anders is dan Nasi Goreng met een aantal bijgerechten, zoals bijvoorbeeld Babi Ketjap, Boontjes, Telor Masak Bali, Kip Saté of Sateh Ajam, en andere lekkere gerechten.

Al deze bijgerechten kan je natuurlijk zelf maken.

En daar hoort de oerhollandse Satésaus natuurlijk ook bij, zeker als je bij de Nasi Goreng, Telor Masak Bali, Kip Saté of Sateh Ajam wilt eten. Hier staat het recept.

Bij de Nasi Goreng kan je natuurlijk ook andere hoofdgerechten serveren, zoals babi roedjak, boemboe bali vlees, daging smoor of goelai daging.

Bovendien is het gerecht niet af, zonder bijpassend drinken, wat in Nederland veelal een biertje is.

Vanzelfsprekend kan je ook iets anders drinken bij dit heerlijke gerecht.

Belangrijkste bijgerecht is echter misschien wel de tijd die je aan tafel doorbrengt.

En in dat opzicht is Nasi Goreng eigenlijk niet typisch Hollands, want het is geen gerecht dat je op z’n Nederlands erg snel moet opeten.

Andere bijgerechten en verwijzingen naar het recept:
Sambal maken

Atjar Tjampoer maken

Deel ons op social media