-
Om de Foe yong hai te bereiden moeten we als eerste de ui en de knoflookteentjes schoon maken, snij deze in blokjes.
-
Verwarm een pan met 2 eetlepels zonnebloemolie erin op middelhoog vuur.
-
Fruit de ui en de knoflook voor ongeveer 2 minuten, voeg de tomatensaus toe en laat dit voor ongeveer 10 minuten op wat lager vuur koken.
-
Pak een schotel en voeg de gembersiroop, chilisaus, azijn, en maïzena toe. Meng dit goed door elkaar.
-
Voeg het mengsel uit gembersiroop bij de tomatensaus die je in de pan hebt, meng ook dit goed door.
-
Laat de saus goed afkoelen en doe deze dan in een hoge kom, pureer de saus met een staafmixer totdat deze glad is.
-
Verwarm de laatste eetlepel zonnebloemolie en de sesamolie in een pan, voeg de wokgroenten toe.
-
Bak de wokgroenten voor 5 minuten op middel hoog vuur.
-
Kluts de eieren in een kom, voeg deze aan de groenten wat je in de pan hebt toe.
-
Schep de tomatensaus erop en laat deze voor 1 minuut mee koken, breng de Foe yong hai nu nog met zout en peper op smaak.