Ga terug
Afdrukken

Recept Nasi goreng speciaal

Dit recept voor Nasi goreng speciaal is voldoende voor 6 personen.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Indisch
Keyword Nasi goreng speciaal
Voorbereidingstijd 20 minuten
Kooktijd 20 minuten
Totale Tijd 40 minuten
Geschikt voor 4 Personen
Calorieën 167 kcal

Ingrediënten

  • 500 Gram rijst gekookt
  • Zonnebloemolie
  • 200 Gram kipfilet
  • 1 Ui
  • 2 knoflookteentjes
  • 1 Stuk gemberwortel
  • 1 Stuk Laos wortel
  • 2 tot 3 Chilipepers
  • 10 Gram trassi
  • 2 Eetlepels sesamolie
  • 1 Theelepel oestersaus
  • 3 Eetlepels vissaus
  • 1 Eetlepel ketjap asin
  • 200 Gram rauwe garnalen gepeld, schoongemaakt
  • 5-6 Lente-uien
  • Spiegelei en kroepoek om erbij te serveren

Bereiding

  1. Om de nasi goreng speciaal te bereiden moet je als eerste een wokpan met een dunne laag zonnebloemolie verwarmen.
  2. Snij de kipfilets in blokjes en doe deze in de wok, bak deze tot dat ze een lichte bruine kleur krijgen.
  3. Maak de ui, knoflook, gember, en de Laos wortel schoon, snij al deze ingrediënten in fijne blokjes.
  4. Snij de chilipeper in dunne ringetjes en voeg deze en de ui, knoflook, gember, en de Laos wortel in de wok en roerbak dit gedurende ongeveer 1 minuut.
  5. Voeg de sesamolie, oestersaus, vissaus, en de ketjap asin toe. Laat dit gedurende een paar minuten koken.
  6. Nu kun je de garnalen er ook aan toevoegen, roerbak ook deze een paar minuten tot dat ze gaar zijn.
  7. Snij de lente-ui in dunne plakjes, voeg deze aan de wok toe.
  8. Schep de rijst er in delen bij, bak ook de rijst nog voor een paar minuten mee.
  9. Serveer nu de nasi goreng speciaal met een spiegelei en kroepoek.