Hong Shao Rou

Hong Shao Rou

Hong Shao Rou is een traditioneel Chinees gerecht dat ook wel bekend staat als het rode gebakken varkensvlees.

Het gerecht komt oorspronkelijk uit de provincie Jiangsu in China en is inmiddels populair in heel China en daarbuiten.

Het Chinese gerecht wordt met een aantal verschillende ingrediënten bereid.

Hong Shao Rou wordt vaak geserveerd met gestoomde rijst en groenten en is een populair gerecht tijdens feestelijke gelegenheden en familiebijeenkomsten.

Recept Hong Shao Rou

Het recept voor de Indonesische Hong Shao Rou is voldoende voor 4 personen.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Indonesisch / Chinees
Keyword Hong Shao Rou
Voorbereidingstijd 30 minuten
Kooktijd 2 uren
Totale Tijd 2 uren 30 minuten
Geschikt voor 4 Personen
Calorieën 402 kcal

Ingrediënten

  • 500 Gram Varkensvlees schouder of buikspek
  • 3 Eetlepels Plantaardige olie
  • 2 Stukjes Chinese cassia-schors of kaneelstokjes
  • 3 Plakjes Verse gember
  • 3 knoflookteentjes gehakt
  • 2 Eetlepels Suiker
  • 2 Eetlepels Shaoxing-wijn of droge sherry
  • 3 Eetlepels Donkere sojasaus
  • 1 Eetlepel Lichte sojasaus
  • 500 Milliliter Water

Bereiding

  1. Snij het varkensvlees in blokjes van ongeveer 2,5 cm.
  2. Verwarm de olie in een wok of een braadpan op hoog vuur.
  3. Voeg het varkensvlees toe en bak dit aan alle kanten totdat het een bruine kleur krijgt.
  4. Voeg de cassia-schors, gember en de knoflook toe en roerbak het geheel gedurende 1 minuut.
  5. Voeg de suiker toe en roer dit zolang door totdat deze volledig is gesmolten.
  6. Voeg de Shaoxing-wijn, donkere sojasaus en lichte sojasaus toe en roer goed om het vlees gelijkmatig te bedekken.
  7. Voeg het water toe en breng het mengsel aan de kook.
  8. Zet het vuur laag, dek het af en laat het voor ongeveer 1,5 tot 2 uur sudderen totdat het vlees zacht en mals is.
  9. Als het gerecht te droog geworden is, kun je wat extra water toevoegen.
  10. Serveer het gerecht nu met een beetje gestoomde rijst en groenten.
Deel ons op social media