-
Snij het varkensvlees in blokjes van ongeveer 2,5 cm.
-
Verwarm de olie in een wok of een braadpan op hoog vuur.
-
Voeg het varkensvlees toe en bak dit aan alle kanten totdat het een bruine kleur krijgt.
-
Voeg de cassia-schors, gember en de knoflook toe en roerbak het geheel gedurende 1 minuut.
-
Voeg de suiker toe en roer dit zolang door totdat deze volledig is gesmolten.
-
Voeg de Shaoxing-wijn, donkere sojasaus en lichte sojasaus toe en roer goed om het vlees gelijkmatig te bedekken.
-
Voeg het water toe en breng het mengsel aan de kook.
-
Zet het vuur laag, dek het af en laat het voor ongeveer 1,5 tot 2 uur sudderen totdat het vlees zacht en mals is.
-
Als het gerecht te droog geworden is, kun je wat extra water toevoegen.
-
Serveer het gerecht nu met een beetje gestoomde rijst en groenten.