Babi pangang

Babi pangang

Babi pangang is een gerecht uit China, Indonesië en Maleisië en wordt ook wel eens babi pangang nek genoemd en met dit recept helpen wij je op weg om dit gerecht thuis te maken.

In Nederland en in België kun je vooral in Chinees-Indische restaurants verschillende varianten van het gerecht eten.

Er worden meestal varianten met spek, mager varkensvlees, en de Chinese varianten aangeboden.

Het gerecht is traditioneel Chinees en werd rond 1900 in Indonesië verbreid, maar ook in Nederland werd het rond 1900 erg populair. Hieronder vind je ons recept voor de perfecte babi pangang. Eet smakelijk.

Recept Babi pangang

Het recept voor de Babi pangang is voldoende voor ruim 4 personen.
Gang Bijgerecht
Keuken Indonesisch / Chinees
Keyword Babi pangang
Voorbereidingstijd 45 minuten
Kooktijd 13 minuten
Totale Tijd 58 minuten
Geschikt voor 4 Personen
Calorieën 132 kcal

Ingrediënten

Voor het vlees:

  • 400 Gram Hamlappen
  • 1 Knoflookteentje
  • 3 Eetlepels Ketjap manis
  • 1 Eetlepels Sojasaus
  • 1 Eetlepels Olie

Voor de saus:

  • 1 Grote ui
  • 1 Knoflookteentje
  • Citroensap
  • 1 Theelepel Gemberpoeder
  • 1 Theelepel Sambal
  • 140 Gram Tomatenpuree
  • 3 Eetlepels Bruine basterdsuiker
  • 2 Eetlepels Ketchup
  • 2 Eetlepels Sweet chili saus
  • 200 Milliliter Water
  • Maizena
  • Rijst

Bereiding

  1. Snij als eerste de hamlappen in dunne reepjes, doe deze met de ketjap, sojasaus, en de olie in een schotel.
  2. Maak de knoflookteen schoon, snij deze fijn en voeg ook deze bij het vlees.
  3. Dek het vlees met een stuk vershoudfolie af.
  4. Zet de schotel met het vlees in de koelkast en laat deze voor minimaal 30 minuten trekken.
  5. Daarna, kun je deze met wat olie in een grote pan doen.
  6. Bak het vlees totdat het gaar is.
  7. Ondertussen kun je met de saus beginnen.
  8. Maak de ui en de knoflookteen schoon, snij deze beide in fijne stukken.
  9. Doe een klein beetje olie in een pan, voeg de ui en de knoflook toe en bak deze enkele minuten.
  10. Voeg de tomatenpuree toe en bak ook deze even mee.
  11. Voeg nu de overige ingrediënten, behalve de maizena.
  12. Laat de saus gedurende 15 minuten op middelhoog vuur sudderen.
  13. Is de saus nog wat te dun, dan kun je wat maizena toevoegen.
  14. Meng het vlees bij de saus en laat dit nog een keer gedurende 5 tot 10 minuten koken.
  15. Maak de rijst zoals op de verpakking aangegeven is klaar, serveer deze met de Babi pangang.
Deel ons op social media