-
Snij als eerste de hamlappen in dunne reepjes, doe deze met de ketjap, sojasaus, en de olie in een schotel.
-
Maak de knoflookteen schoon, snij deze fijn en voeg ook deze bij het vlees.
-
Dek het vlees met een stuk vershoudfolie af.
-
Zet de schotel met het vlees in de koelkast en laat deze voor minimaal 30 minuten trekken.
-
Daarna, kun je deze met wat olie in een grote pan doen.
-
Bak het vlees totdat het gaar is.
-
Ondertussen kun je met de saus beginnen.
-
Maak de ui en de knoflookteen schoon, snij deze beide in fijne stukken.
-
Doe een klein beetje olie in een pan, voeg de ui en de knoflook toe en bak deze enkele minuten.
-
Voeg de tomatenpuree toe en bak ook deze even mee.
-
Voeg nu de overige ingrediënten, behalve de maizena.
-
Laat de saus gedurende 15 minuten op middelhoog vuur sudderen.
-
Is de saus nog wat te dun, dan kun je wat maizena toevoegen.
-
Meng het vlees bij de saus en laat dit nog een keer gedurende 5 tot 10 minuten koken.
-
Maak de rijst zoals op de verpakking aangegeven is klaar, serveer deze met de Babi pangang.