Mie goreng
Mie goreng is traditioneel Nederlands-Indonesisch, het gerecht wordt in Nederland dus graag en vaak gegeten, en het lijkt natuurlijk op bami of nasi.
Goreng wil overigens zeggen dat de rijst, de bami, of zoals in dit geval de mie, gebakken is. Vaak wordt er dan ook nog een gebakken ei bij geserveeerd, maar dat hoeft niet.
Mie goreng is een noedelgerecht gemaakt uit veel groenten, kruiden en natuurlijk de noedels.
Natuurlijk kun je het gerecht ook met wat vlees erin bereiden, maar we maken de mie goreng vandaag heel traditioneel, dus alleen met groenten.
Recept Mie Goreng
Dit recept is voldoende voor 4 personen.
Voorbereidingstijd 20 minuten
Kooktijd 15 minuten
Totale Tijd 35 minuten
Geschikt voor 4 Personen
Calorieën 380 kcal
Ingrediënten
- 250 tot 300 Gram Eiernoedels
- 3 tot 4 Wortels
- 200 Gram witte kool
- 1 Prei
- 5 Eetlepels Ketjap
- 5 Eetlepels Oestersaus
- 2 Eieren
- 7 Knoflookteentjes
- Sambal
- 4 Sjalotten
- 2 Tomaten
- 3 Rode pepers
- 1 Theelepel Trassi
- 1 Limoen
- Peper & zout
Bereiding
- Maak de wortel onder koud water uit de kraan schoon, snij deze vervolgens in dunne reepjes.
- Was ook de prei en de witte kool onder koud water uit de kraan af, snij de prei in dunne ringetjes en de witte kool in grove stukken.
- Verwarm een pan met wat olie erin en bak de wortel, prei, en de witte kool gedurende 3 minuten totdat alles een klein beetje kleur krijgt.
- Maak de knoflook schoon, snij deze fijn, en voeg deze ook aan de pan toe.
- Kook in de tussentijd de eiernoedels zoals op de verpakking aangegeven.
- Als de groenten bijna gaar zijn kun je de eieren openslaan en toevoegen.
- Roer het groenten-ei mengsel goed door zodat je een roerei hebt.
- Voeg de ketjap, oestersaus, en wat zout en peper toe.
- Voeg nu ook de eiernoedels toe en schep het gerecht goed om.
- Serveer nu het gerecht op een bord of in een kom