Gelukskoekjes maken
Gelukskoekjes worden door de meeste mensen als traditioneel Aziatisch gezien, maar wist je dat de koekjes inmiddels wereldwijd gegeten worden?
Vooral in Amerika worden de koekjes graag in Chinese restaurants als een soort van toetje geserveerd.
Wat is een gelukskoekje eigenlijk? Het is een krokant koekje wat uit meel, suiker, vanille, en olie gemaakt wordt.
Binnenin het koekjes zit meestal een papiertje, op dit papiertje staat in de meeste gevallen een filosofische uitspraak of een vrij algemeen toekomstvoorspelling. Deze is eigenlijk altijd gelijk aan de toekomstvoorspelling uit een horoscoop.
In Amerika en dus ook in andere Engelstalige landen worden de deze koekjes ook wel eens Fortune cookies genoemd, dit is ook de naam die de Chinese inwoners voor het toetje gebruiken.
Recept Gelukskoekjes maken
Ingrediënten
- 3 Eiwitten 100 gram
- 150 Gram kristalsuiker
- 115 Gram roomboter
- 1/4 Theelepel vanille-extract
- 120 Gram bloem
- 3 Eetlepels water
- Stukjes papier
- Zwarte stift
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden, leg ook alvast een stuk bakpapier op de bakplaat.
- Schrijf je wensen op een stuk papier, knip deze in dunne streepjes.
- Doe het eiwit en de suiker in een grote schotel, klop dit op een hoge snelheid totdat je een luchtige massa krijgt.
- Doe de boter in een kom, zet deze gedurende 1 tot 2 minuten in de magnetron en laat de boter smelten.
- Voeg de boter, vanille-extract, water en bloem aan het eiwit toe.
- Meng alles goed met elkaar totdat je een mooi deeg hebt gekregen.
- Rol het deeg uit tot een grote lap van ongeveer 2 millimeter dik.
- Steek er dunne rondjes uit met een doorsnee van ongeveer 7,5 centimeter.
- Leg deze op de bakplaat, zorg er wel voor dat tussen de rondjes genoeg plek blijft.
- Bak de koekjes voor 7 tot 8 minuten, haal ze uit de oven. Doe de wenspapiertjes erop, en vouw ze gelijk dicht.
- Als je de koekjes wilt vouwen, kun je deze het beste eerst dubbel vouwen.
- Vouw de koekjes nog een keer in het midden zodat ze er uit zien als traditionele gelukskoekjes.
- Laat de koekjes nu eerst goed hard worden voordat je ze gaat serveren.