Ga terug
Afdrukken
klein

Recept Batagor

Voor een authentieke Batagor-ervaring heb je verschillende ingrediënten nodig, waaronder tofu, visvlees, knoflook, zout, peper en maizena.
Gang Bijgerecht
Keuken Indonesisch / Chinees
Keyword Batagor
Voorbereidingstijd 35 minuten
Kooktijd 30 minuten
Totale Tijd 1 uur 5 minuten
Geschikt voor 4 Personen
Calorieën 290 kcal

Ingrediënten

  • 200 gram witvisfilet bijvoorbeeld koolvis of tilapia
  • 200 gram tofu in kleine blokjes gesneden
  • 2 lente-uitjes fijngehakt
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel oestersaus
  • 1 theelepel suiker
  • ½ theelepel witte peper
  • Zout naar smaak
  • 1 ei
  • 50 gram tapiocameel
  • Olie om te frituren
  • Voor de saus
  • 150 gram pinda's geroosterd en fijngehakt
  • 2 rode chilipepers fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 eetlepel tamarindepasta
  • 2 eetlepels palmsuiker of bruine suiker
  • Zout naar smaak
  • 300 milliliter water
  • Voor de garnering
  • Komkommer in plakjes gesneden
  • Gebakken uitjes

Bereiding

  1. Doe de visfilet, knoflook, lente-uitjes, sojasaus, oestersaus, suiker, peper, zout, ei en tapiocameel in een keukenmachine. Mix tot een glad mengsel.
  2. Vul de tofu blokjes met het vismengsel en druk de zijkanten goed aan.
  3. Verhit de olie in een diepe pan of wok.
  4. Bak de gevulde tofu blokjes in de hete olie tot ze goudbruin en krokant zijn.
  5. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  6. Doe de fijngehakte pinda's, chilipepers, knoflook, tamarindepasta, suiker, zout en water in een pan.
  7. Breng het mengsel aan de kook en laat het sudderen tot de saus indikt.
  8. Proef en pas de smaak aan met extra zout, suiker of tamarindepasta naar wens.
  9. Leg het gerecht op een serveerschaal.
  10. Giet de pindasaus over de Batagor.
  11. Garneer met komkommerplakjes en gebakken uitjes.