-
Doe de visfilet, knoflook, lente-uitjes, sojasaus, oestersaus, suiker, peper, zout, ei en tapiocameel in een keukenmachine. Mix tot een glad mengsel.
-
Vul de tofu blokjes met het vismengsel en druk de zijkanten goed aan.
-
Verhit de olie in een diepe pan of wok.
-
Bak de gevulde tofu blokjes in de hete olie tot ze goudbruin en krokant zijn.
-
Laat ze uitlekken op keukenpapier.
-
Doe de fijngehakte pinda's, chilipepers, knoflook, tamarindepasta, suiker, zout en water in een pan.
-
Breng het mengsel aan de kook en laat het sudderen tot de saus indikt.
-
Proef en pas de smaak aan met extra zout, suiker of tamarindepasta naar wens.
-
Leg het gerecht op een serveerschaal.
-
Giet de pindasaus over de Batagor.
-
Garneer met komkommerplakjes en gebakken uitjes.