Ga terug
Afdrukken
klein

Recept Kantonese nasi

Voor Kantonese nasi heb je de volgende ingrediënten nodig:
Gang Hoofdgerecht
Keuken Indonesisch / Chinees
Keyword Kantonese nasi
Voorbereidingstijd 15 minuten
Kooktijd 18 minuten
Totale Tijd 33 minuten
Geschikt voor 4 Personen
Calorieën 175 kcal

Ingrediënten

  • 200 gram basmatirijst
  • 150 gram kipfilet in blokjes
  • 100 g garnalen gepeld en schoongemaakt
  • 1 wortel in dunne plakjes
  • 1 rode paprika in dunne reepjes
  • 50 gram doperwten vers of bevroren
  • 2 eieren geklutst
  • 3 lente-uitjes in ringen gesneden
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels sesamolie
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse koriander voor garnering optioneel

Bereiding

  1. Begin met het koken van de basmatirijst volgens de instructies op de verpakking. Laat de rijst daarna afkoelen.
  2. Snij de kipfilet in blokjes en maak de garnalen schoon. Snij ook de groenten in de gewenste vorm.
  3. Verhit een wokpan met sesamolie op middelhoog vuur.
  4. Voeg de knoflook toe en fruit deze kort aan.
  5. Voeg de kipblokjes toe en bak ze tot ze gaar zijn.
  6. Voeg vervolgens de garnalen toe en bak ze mee tot ze roze kleuren.
  7. Doe de wortel, paprika en doperwten erbij en roerbak ze een paar minuten mee.
  8. Schuif de ingrediënten aan de kant en giet de geklutste eieren in de pan. Roer snel door totdat het ei gestold is.
  9. Voeg de gekookte rijst toe en meng alles goed door elkaar.
  10. Giet de sojasaus erover en breng op smaak met zout en peper. Blijf alles goed mengen.
  11. Verdeel de Kantonese nasi over de borden.
  12. Garneer met lente-uitjes en eventueel verse koriander.