-
Voordat je begint met koken, is het belangrijk om alle ingrediënten klaar te zetten en voor te bereiden. Snij de kipfilet in blokjes, de paprika's in reepjes, de ui in dunne plakjes en hak de knoflook fijn. Meng in een aparte kom de sojasaus, azijn, tomatenketchup, suiker en een snufje zout en peper.
-
Leg de blokjes kip in een kom en voeg de helft van de saus toe. Meng goed zodat de kip gelijkmatig wordt bedekt. Laat de kip ongeveer 15tot 20 minuten marineren, zodat de smaken goed kunnen intrekken.
-
Verhit een beetje plantaardige olie in een wok of grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de gesneden ui en knoflook toe en bak ze tot ze zacht en lichtbruin zijn. Voeg vervolgens de reepjes paprika toe en roerbak ze gedurende 2 tot 3 minuten, totdat ze knapperig zijn.
-
Haal de gemarineerde kip uit de kom en bewaar de resterende saus. Voeg de kip toe aan de pan met paprika en bak het geheel op middelhoog vuur tot de kip gaar is en een goudbruine kleur heeft. Dit duurt meestal ongeveer 8 tot 10 minuten.
-
Roer in een kleine kom de maizena en water samen totdat de maizena volledig is opgelost. Voeg dit mengsel toe aan de resterende saus en roer goed door. Giet de saus over de gebakken kip en groenten in de pan. Roer alles goed door zodat de saus de kip en groenten bedekt en indikt.
-
Serveer de kip met zoetzure saus direct met gestoomde rijst of noedels. Garneer indien gewenst met wat gehakte lente-ui of sesamzaadjes voor een extra smaakvolle touch.