Soto Ayam, een klassieke Indonesische soep, staat bekend om zijn rijke en aromatische smaken. Dit gerecht, perfect voor een gezellige familiemaaltijd, combineert de smakelijkheid van kip met een kruidige bouillon.
Gang
Soep
Keuken
Indonesisch / Chinees
Keyword
Soto ayam
Voorbereidingstijd30minuten
Kooktijd45minuten
Totale Tijd1uur15minuten
Geschikt voor4Personen
Calorieën145kcal
Ingrediënten
1hele kipin stukken gesneden of 500 gram kipfilet
2literwater
2stengels citroengrasgekneusd
4blaadjes laurier
3centimetergalangalgeschild
2teentjes knoflookfijngesneden
3sjalottenfijngesneden
2theelepelskurkumapoeder
2theelepelsgemalen koriander
Zout en peper naar smaak
200gramrijstvermicelligeweekt in warm water
4hardgekookte eierengehalveerd
Gefrituurde sjalotjesvoor garnering
Verse koriander of peterselievoor garnering
Partjes limoenvoor serveren
Bereiding
Breng het water in een grote pan aan de kook. Voeg de kipstukken, citroengras, laurierblaadjes en galangal toe. Laat dit ongeveer 30 minuten sudderen totdat de kip gaar is. Haal de kip uit de bouillon en laat deze afkoelen.
Pluk het vlees van de botten en snij of scheur het in kleine stukjes. Zet opzij.
Verhit een beetje olie in een pan en fruit de knoflook en sjalotten tot ze zacht zijn. Voeg kurkumapoeder en gemalen koriander toe, bak dit kort mee.
Voeg de gefruite kruidenmix toe aan de bouillon. Breng op smaak met zout en peper. Laat dit ongeveer 10 tot 15 minuten zachtjes koken.
Verdeel de geweekte vermicelli en de geplukte kip over vier kommen. Schenk de hete bouillon erover. Garneer met hardgekookte eieren, gefrituurde sjalotjes en verse koriander of peterselie. Serveer met een partje limoen.