Ga terug
Afdrukken
klein

Soto Ayam

Soto Ayam, een klassieke Indonesische soep, staat bekend om zijn rijke en aromatische smaken. Dit gerecht, perfect voor een gezellige familiemaaltijd, combineert de smakelijkheid van kip met een kruidige bouillon.
Gang Soep
Keuken Indonesisch / Chinees
Keyword Soto ayam
Voorbereidingstijd 30 minuten
Kooktijd 45 minuten
Totale Tijd 1 uur 15 minuten
Geschikt voor 4 Personen
Calorieën 145 kcal

Ingrediënten

  • 1 hele kip in stukken gesneden of 500 gram kipfilet
  • 2 liter water
  • 2 stengels citroengras gekneusd
  • 4 blaadjes laurier
  • 3 centimeter galangal geschild
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 3 sjalotten fijngesneden
  • 2 theelepels kurkumapoeder
  • 2 theelepels gemalen koriander
  • Zout en peper naar smaak
  • 200 gram rijstvermicelli geweekt in warm water
  • 4 hardgekookte eieren gehalveerd
  • Gefrituurde sjalotjes voor garnering
  • Verse koriander of peterselie voor garnering
  • Partjes limoen voor serveren

Bereiding

  1. Breng het water in een grote pan aan de kook. Voeg de kipstukken, citroengras, laurierblaadjes en galangal toe. Laat dit ongeveer 30 minuten sudderen totdat de kip gaar is. Haal de kip uit de bouillon en laat deze afkoelen.
  2. Pluk het vlees van de botten en snij of scheur het in kleine stukjes. Zet opzij.
  3. Verhit een beetje olie in een pan en fruit de knoflook en sjalotten tot ze zacht zijn. Voeg kurkumapoeder en gemalen koriander toe, bak dit kort mee.
  4. Voeg de gefruite kruidenmix toe aan de bouillon. Breng op smaak met zout en peper. Laat dit ongeveer 10 tot 15 minuten zachtjes koken.
  5. Verdeel de geweekte vermicelli en de geplukte kip over vier kommen. Schenk de hete bouillon erover. Garneer met hardgekookte eieren, gefrituurde sjalotjes en verse koriander of peterselie. Serveer met een partje limoen.