-
Spoel de rijst af onder koud water tot het water helder is.
-
Doe de rijst in een grote pan en voeg de kippenbouillon toe.
-
Breng het mengsel aan de kook, verlaag dan het vuur en laat het sudderen tot de rijst zacht is en de textuur van pap heeft (ongeveer 30 tot 40 minuten). Roer regelmatig om aanbranden te voorkomen.
-
Kook de kipfilets in water met wat zout tot ze volledig gaar zijn (ongeveer 20 minuten).
-
Haal de kip uit het water en laat deze iets afkoelen. Pluk of snijd de kip vervolgens in kleine stukjes.
-
Verhit een beetje olie in een pan en fruit de ui, knoflook en gember tot ze zacht en geurig zijn.
-
Voeg de gekookte kip toe en bak deze kort mee.
-
Voeg de sojasaus en ketjap manis toe en breng op smaak met zout en peper. Laat het geheel even sudderen.
-
Schep de rijstepap in kommen.
-
Verdeel de kip en saus over de rijstepap.
-
Voeg de gewenste toppings toe, zoals gebakken uitjes, lente-ui, selderij, krupuk en eventueel een hardgekookt ei.