Ga terug
Afdrukken
klein

Recept Tongseng

Tongseng, een hartig en rijk stoofpotje, is een van de culinaire juweeltjes die Indonesië te bieden heeft. Afkomstig uit Java, is dit gerecht een prachtige mix van geitenvlees, specerijen en kokosmelk. Het combineert de warmte van een traditionele stoofpot met de exotische smaken van de Indonesische archipel.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Indonesisch / Chinees
Keyword Tongseng
Voorbereidingstijd 20 minuten
Kooktijd 1 uur 30 minuten
Geschikt voor 4 Personen
Calorieën 558 kcal

Ingrediënten

  • 500 gram geitenvlees in blokjes gesneden
  • 400 milliliter kokosmelk
  • 2 stengels citroengras gekneusd
  • 3 sjalotjes fijngesneden
  • 3 teentjes knoflook fijngesneden
  • 2 rode pepers fijngesneden (meer of minder naar smaak)
  • 1 theelepel korianderzaad
  • 1 theelepel kurkuma
  • 2 tomaten in blokjes gesneden
  • 2 eetlepels plantaardige olie
  • Zout en peper naar smaak
  • 100 milliliter water

Bereiding

  1. Verhit de olie in een grote pan en fruit de sjalotjes, knoflook en rode pepers tot ze zacht en geurig zijn.
  2. Voeg het geitenvlees toe en bak tot het vlees aan alle kanten bruin is.
  3. Strooi de korianderzaad en kurkuma erover en meng goed.
  4. Voeg de kokosmelk, het water en de citroengrasstengels toe en breng het mengsel aan de kook.
  5. Zodra het kookt, zet je het vuur lager en laat je het geheel sudderen tot het vlees zacht en gaar is, dit duurt ongeveer 1 tot 1,5 uur.
  6. Voeg de tomatenblokjes toe en kook nog 10 minuten.
  7. Breng op smaak met zout en peper.
  8. Serveer de Tongseng met witte rijst of noedels en geniet van je culinaire reis naar Indonesië!