Tongseng, een hartig en rijk stoofpotje, is een van de culinaire juweeltjes die Indonesië te bieden heeft. Afkomstig uit Java, is dit gerecht een prachtige mix van geitenvlees, specerijen en kokosmelk. Het combineert de warmte van een traditionele stoofpot met de exotische smaken van de Indonesische archipel.
Gang
Hoofdgerecht
Keuken
Indonesisch / Chinees
Keyword
Tongseng
Voorbereidingstijd20minuten
Kooktijd1uur30minuten
Geschikt voor4Personen
Calorieën558kcal
Ingrediënten
500gramgeitenvleesin blokjes gesneden
400milliliterkokosmelk
2stengels citroengrasgekneusd
3sjalotjesfijngesneden
3teentjes knoflookfijngesneden
2rode pepersfijngesneden (meer of minder naar smaak)
1theelepelkorianderzaad
1theelepelkurkuma
2tomatenin blokjes gesneden
2eetlepelsplantaardige olie
Zout en peper naar smaak
100milliliterwater
Bereiding
Verhit de olie in een grote pan en fruit de sjalotjes, knoflook en rode pepers tot ze zacht en geurig zijn.
Voeg het geitenvlees toe en bak tot het vlees aan alle kanten bruin is.
Strooi de korianderzaad en kurkuma erover en meng goed.
Voeg de kokosmelk, het water en de citroengrasstengels toe en breng het mengsel aan de kook.
Zodra het kookt, zet je het vuur lager en laat je het geheel sudderen tot het vlees zacht en gaar is, dit duurt ongeveer 1 tot 1,5 uur.
Voeg de tomatenblokjes toe en kook nog 10 minuten.
Breng op smaak met zout en peper.
Serveer de Tongseng met witte rijst of noedels en geniet van je culinaire reis naar Indonesië!