Ga terug
Afdrukken

Recept Martabak

Het recept is voldoende voor 4 personen.
Gang Bijgerecht
Keuken Indonesisch / Chinees
Keyword Martabak
Voorbereidingstijd 30 minuten
Kooktijd 15 minuten
Totale Tijd 45 minuten
Geschikt voor 4 Personen
Calorieën 347 kcal

Ingrediënten

  • 250 Gram Bloem
  • 1 Theelepel Bakpoeder
  • 1/2 Theelepel Baking soda
  • 1/2 Theelepel Zout
  • 1/2 Theelepel Vanille-extract
  • 2 Eieren
  • 150 Milliliter Melk
  • 100 Gram Suiker
  • 50 Gram Boter gesmolten
  • Extra boter of olie om te bakken
  • Voor de topping:
  • 100 Gram Suiker
  • 100 Gram Pinda's grof gehakt
  • Optioneel: chocoladekorrels geraspte kaas, of andere gewenste vullingen

Bereiding

  1. Meng in een kom de bloem, bakpoeder, baking soda en zout.
  2. Voeg de vanille-extract, eieren, melk, suiker en gesmolten boter toe aan het bloemmengsel en meng alles goed door elkaar tot een glad beslag.
  3. Verhit een grote platte pan (bij voorkeur anti-aanbak) op middelhoog vuur en smelt wat boter of verwarm wat olie in de pan.
  4. Giet een dunne laag van het beslag in de pan en bak de martabak aan beide kanten tot het gaar en goudbruin is.
  5. Herhaal dit proces tot al het beslag op is en je meerdere lagen hebt opgebouwd.
  6. Terwijl de martabak bakt, meng je in een aparte kom de suiker en gehakte pinda's voor de topping.
  7. Zodra de martabak klaar is, bestrijk je de bovenkant met gesmolten boter en bestrooi je het met het suiker-pinda mengsel (en eventueel andere gewenste vullingen zoals chocoladekorrels of geraspte kaas).
  8. Snijd de martabak in vierkante of rechthoekige stukken en serveer het warm.
  9. Voor de zoete saus:
  10. Meng alle ingrediënten voor de zoete saus in een kleine pan en verwarm het op laag vuur terwijl je continu roert, tot de suiker is opgelost en de saus iets is ingedikt.
  11. Haal de zoete saus van het vuur en laat het afkoelen.
  12. Serveer de afgekoelde zoete saus erbij als dip.