Ga terug
Afdrukken

Recept Rendang Padang

Het recept voor de Indonesische Rendang Padang is voldoende voor 4 personen.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Indonesisch / Chinees
Keyword Rendang Padang
Voorbereidingstijd 30 minuten
Kooktijd 3 uren 30 minuten
Totale Tijd 4 uren
Geschikt voor 4 Personen
Calorieën 160 kcal

Ingrediënten

  • 1 Portie Bumbu rendang Padang
  • 1,5 Liter Go-Tan coconut milk
  • 1 Kilogram Riblappen
  • ½ Eetlepels Tamarindepasta
  • 2 Laurierbladen
  • 8 Stengels sereh
  • 16 Diepvries kaffir limoenblaadjes
  • 3 Eetlepels Kokosolie
  • 15 Gram Verse koriander
  • Zout

Bereiding

  1. Verwarm een grote wokpan op middelhoog vuur, doe hier de bumbu, kokosolie, en de kokosmelk in.
  2. Zet het vuur na 3 minuten uit, roer alles goed om en breng het met wat zout op smaak.
  3. Snij de riblappen in stukken van ongeveer 5 tot 6 cm lengte.
  4. Voeg het stoofvlees, de tamarindepasta, en de laurierblaadjes aan het mengsel uit bumbu en kokosolie toe.
  5. Kneus de sereh en de limoenblaadjes goed zodat deze voldoende smaak afgeven, voeg ook deze aan het vlees toe.
  6. Zet de pan weer op het vuur en dek deze met een passende deksel af. Laat het mengsel nu gedurende 3 uur op lage temperatuur stoven.
  7. Roer het mengsel alle 30 minuten om.
  8. De kleur van het vlees wordt tijdens de 3 uurtjes steeds donkerder. Hierdoor kun je zien dat alles goed gaat met het bereiden van het vlees.
  9. Zet het vuur na 3 uur wat hoger, hierdoor kan het vocht verdampen.
  10. Laat het vlees nu nog een keer 30 minuten koken.
  11. Als het vlees donkerbruin is, en de saus aan het vlees blijft kleven, dan is het voldoende gekookt.
  12. Serveer de Rendang Padang nu met wat verse koriander erop.