-
Verwarm een grote wokpan op middelhoog vuur, doe hier de bumbu, kokosolie, en de kokosmelk in.
-
Zet het vuur na 3 minuten uit, roer alles goed om en breng het met wat zout op smaak.
-
Snij de riblappen in stukken van ongeveer 5 tot 6 cm lengte.
-
Voeg het stoofvlees, de tamarindepasta, en de laurierblaadjes aan het mengsel uit bumbu en kokosolie toe.
-
Kneus de sereh en de limoenblaadjes goed zodat deze voldoende smaak afgeven, voeg ook deze aan het vlees toe.
-
Zet de pan weer op het vuur en dek deze met een passende deksel af. Laat het mengsel nu gedurende 3 uur op lage temperatuur stoven.
-
Roer het mengsel alle 30 minuten om.
-
De kleur van het vlees wordt tijdens de 3 uurtjes steeds donkerder. Hierdoor kun je zien dat alles goed gaat met het bereiden van het vlees.
-
Zet het vuur na 3 uur wat hoger, hierdoor kan het vocht verdampen.
-
Laat het vlees nu nog een keer 30 minuten koken.
-
Als het vlees donkerbruin is, en de saus aan het vlees blijft kleven, dan is het voldoende gekookt.
-
Serveer de Rendang Padang nu met wat verse koriander erop.