-
Maak als eerste de ui en de knoflookteen schoon, snij deze beide erg fijn.
-
Doe de ui, knoflookteen, rode peper, kemirinoten, koenjit, Djahé, en een eetlepel olie in een kom.
-
Meng alles goed door elkaar.
-
Snij de komkommer doormidden en dan in plakjes, dus zo dat je halve maantjes hebt.
-
Snij de rode paprika in reepjes, rasp 100 gram van de wortel grof.
-
Fruit het mengsel uit ui, knoflookteen, rode peper, kemirinoten, koenjit, Djahé, en een eetlepel olie op een middelhoog vuur gedurende 2 tot 3 minuten.
-
Voeg er 1 eetlepel gula djawa toe, meng deze goed door de rest heen.
-
Schenk ruim 150 milliliter azijn bij het mengsel, laat dit nu nog een tijdje op matig vuur pruttelen.
-
Voeg de komkommer en de paprika toe, verwarm deze gedurende 2 tot 3 minuten mee.
-
Snij de spitskool in fijne stukjes, voeg nu deze en de wortel aan de rest toe.
-
Doe de deksel op de pan en laat alles nog een keer goed warm worden.
-
Je kunt de Atjar tjampoer nu in weckpotjes bewaren, of gelijk serveren.