-
Als eerste moet je voor het bereiden van de loempia de glasnoedels enkele minuten in warm water laten weken.
-
Laat de noedels goed uitlekken en snij deze in grove stukken.
-
Schil de wortel met een dunschiller en snij deze in blokjes.
-
Doe wat olie in een wokpan, bak de wortel even kort totdat deze wat zachter wordt.
-
Voeg het kipgehakt samen met het halve bouillonblokje toe, breng dit met zout en peper op smaak.
-
Was de prei onder koud water uit de kraan af, snij deze in dunne ringetjes.
-
Als het gehakt gaar is voeg je de prei toe, breng dit met ketjap en gemberpoeder op smaak.
-
Voeg de glasnoedels en de taugé toe.
-
Laat de vulling goed afkoelen.
-
Neem nu een loempiavel en leg deze met de punten naar je toe, verdeel 1 tot 2 eetlepels van de vulling op het vel.
-
Vouw de punten naar binnen en rol deze dicht.
-
Meng een klein beetje bloem en water samen, hiermee kun je de rollen loempia dicht plakken.
-
Doe wat olie in de wokpan en fruit de loempia gedurende 4 tot 5 minuten op 175 graden.
-
Laat de loempia op een stuk keukenpapier uitlekken.
-
Optioneel kun je de loempia nu met sojasaus of chilisaus serveren.