Ga terug
Afdrukken

Recept Vietnamese loempia

Dit recept is voldoende voor ruim 20 stuks Vietnamese loempias.
Gang Bijgerecht
Keuken Indonesisch / Chinees
Keyword Vietnamese loempia
Voorbereidingstijd 30 minuten
Kooktijd 20 minuten
Totale Tijd 50 minuten
Geschikt voor 20 Stuks
Calorieën 181 kcal

Ingrediënten

  • 20 Loempiavellen vers of ontdooid
  • 300 Gram Kipgehakt
  • 100 Gram Wortel
  • 75 Gram Prei
  • 75 Gram Taugé
  • 50 Gram Glasnoedels
  • ½ Blokje Kippenbouillon
  • Eetlepel Ketjap manis
  • 1 Theelepel Gemberpoeder
  • Peper en zout
  • Bloem
  • Water

Bereiding

  1. Als eerste moet je voor het bereiden van de loempia de glasnoedels enkele minuten in warm water laten weken.
  2. Laat de noedels goed uitlekken en snij deze in grove stukken.
  3. Schil de wortel met een dunschiller en snij deze in blokjes.
  4. Doe wat olie in een wokpan, bak de wortel even kort totdat deze wat zachter wordt.
  5. Voeg het kipgehakt samen met het halve bouillonblokje toe, breng dit met zout en peper op smaak.
  6. Was de prei onder koud water uit de kraan af, snij deze in dunne ringetjes.
  7. Als het gehakt gaar is voeg je de prei toe, breng dit met ketjap en gemberpoeder op smaak.
  8. Voeg de glasnoedels en de taugé toe.
  9. Laat de vulling goed afkoelen.
  10. Neem nu een loempiavel en leg deze met de punten naar je toe, verdeel 1 tot 2 eetlepels van de vulling op het vel.
  11. Vouw de punten naar binnen en rol deze dicht.
  12. Meng een klein beetje bloem en water samen, hiermee kun je de rollen loempia dicht plakken.
  13. Doe wat olie in de wokpan en fruit de loempia gedurende 4 tot 5 minuten op 175 graden.
  14. Laat de loempia op een stuk keukenpapier uitlekken.
  15. Optioneel kun je de loempia nu met sojasaus of chilisaus serveren.