-
Pak een schotel en doe de bloem, het zout en de vanillesuiker erin.
-
Breek het ei aan de rand van de schotel open, voeg het bij de bloem in de schotel.
-
Giet een beetje water erbij en meng alles goed door elkaar totdat je een egaal mengsel hebt.
-
Verwarm een pan op middelhoog vuur met de olie erin, laat dit warm worden totdat deze ruim 180 graden heeft.
-
Schil de bananen en snij deze in de lengte doormidden. Eventueel kun je de halve bananen ook in de breedte doormidden snijden.
-
Haal de stukken bananen door het beslag, hiervoor kun je het beste 2 vorken gebruiken.
-
Frituur de bananen gedurende 3 tot 4 minuten totdat ze een goudbruine kleur krijgen.
-
Haal de bananen uit de pan en laat ze op een stuk keukenpapier uitlekken.
-
Voordat je de gebakken bananen serveert, kun je deze nog met wat poedersuiker bestrooien.