-
Doe de rijst in een vergiet, spoel deze 3 tot 4 keer goed onder koud water uit de kraan af.
-
Door het wassen van de rijst voorkom je sneller papperige rijst.
-
Verwarm een grote pan op middelhoog vuur.
-
Voeg de rijst en ruim water toe, het water moet minimaal een vingertop lengte boven de rijst staan.
-
Breng het aan de kook, laat de rijst op een lager vuur verder koken.
-
Giet de rijst in een vergiet af en laat deze minimaal 1 uur afkoelen in de koelkast.
-
Schil de peen met een dunschiller, snij deze in blokjes.
-
Maak de ui schoon, snij deze in blokjes.
-
Verwarm een pan met wat olie erin, roerbak de peen, de ui, en de ham gedurende ruim 6 minuten.
-
Voeg na 3 minuten de erwten toe, roer alles goed door elkaar.
-
Schep alles uit de pan, voeg het mengsel het beste in een grote schotel.
-
Verwarm nog een pan met olie erin, roerbak nu de garnalen gedurende 2 minuten totdat deze gaar zijn.
-
Schep de garnalen uit de pan en voeg deze bij de rest dat al in de schotel zit.
-
Roer de eieren in een kom. Snij de bosuien in dunne ringen.
-
Verwarm een pan met wat olie erin, schenk de eieren erin en roer deze goed los.
-
Voeg na ongeveer 1 minuut de bosui en de koude rijst toe, roerbak dit gedurende 3 minuten.
-
Schep de ham, de groenten, de garnalen, de sojasaus, en de rijstwijn door de rijst.
-
Breng het Chinese rijstgerecht met zout en peper op smaak.