-
Als eerste laten we de pangsit vellen ontdooien, deze kun je het beste een dag van tevoren in de koelkast leggen.
-
We beginnen nu als eerste met de vulling voor de pangsit goreng.
-
Maak de garnalen schoon, haal dus het darmkanaal eruit en de kop eraf.
-
Hak de garnalen in stukken, doe deze en het gehakt in een grote schaal.
-
Maak de knoflookteentjes schoon. Snij deze in fijne stukken en voeg de knoflook bij het gehakt en de garnalen.
-
Snij de bosui in ringetjes, voeg de bosui, oestersaus, peper en zout bij het mengsel wat al in de schaal zit.
-
Meng alles goed door elkaar.
-
Neem een pangsit velletje en schep ongeveer een theelepel van de vulling in het midden.
-
Bestrijk de randjes met wat eiwit en vouw het tot een driehoek samen.
-
Verhit de olie in een diepe pan of in een wok.
-
Frituur de pangsit goreng gedurende 4 tot 5 minuten per keer totdat deze een bruine kleur hebben en krokant zijn.
-
Leg een stuk keukenpapier op een bord, laat het hierop uitlekken.
-
Je kunt de lekkernij serveren met een lekker sausje.