-
Voeg het bakpoeder en de bloem in een schotel, meng dit goed door elkaar.
-
Het bloem-bakpoeder mengsel kun je nu het beste nog een keer zeven, maar dit hoeft niet per sé.
-
Voeg het ei en 100 milliliter water bij het bakpoeder en de bloem. Meng alles goed met elkaar totdat je een glad beslag hebt.
-
Verwijder eventuele spieren en vet van het varkensvlees, snij het vlees in grote blokjes.
-
Doe het varkensvlees, de zoete sojasaus, en de rijstwijn in een kom en laat dit even intrekken.
-
Maak de uien, de gemberwortel, en de knoflookteentjes goed schoon.
-
Snij de uien in halve dunne ringen, rasp de gember en snij de knoflook fijn.
-
Was de paprika onder koud water uit de kraan, verwijder de zaadlijsten uit de paprika.
-
Snij de paprika in blokjes.
-
Verwarm een pan met wat meer olie erin, hier gaan we straks het vlees in frituren.
-
Leg een bord en wat keukenpapier klaar.
-
In de tussentijd verwarmen we een tweede pan en beginnen we met het bereiden van de saus.
-
Fruit nu als eerste de gember en de knoflook op laag vuur. Voeg de tomatenketchup, rijstazijn, en het ananassap toe.
-
Pak een schaaltje en voeg wat water en maizena toe, roer dit totdat je een glad papje hebt.
-
Voeg het maizena mengsel bij de saus, breng het nog een keer aan de kook.
-
Laat de saus zo lang koken totdat deze de gewenste dikte heeft.
-
Breng de zoetzure saus nu nog met sojasaus op smaak.
-
Als de olie in de eerste pan warm genoeg is, dan kunnen we met het frituren van het vlees beginnen.
-
Hiervoor halen we het vlees eerst door het beslag. Als je dit gedaan hebt, kun je de varkensvleesblokjes frituren totdat ze een mooie goudbruine kleur hebben.
-
Verwarm nu nog een keer een pan met wat olie erin, bak de ui en de paprika gedurende een paar minuten.
-
Voeg de gefrituurde stukjes vlees toe roer dit nog een paar keer goed om.
-
Je kunt nu de saus erbij voegen en de koe loe yuk met eventueel wat rijst erbij serveren.