-
Om met de ajam pangang te beginnen gaan we als eerste de ui schoonmaken, snij deze in fijne stukken.
-
Maak de knoflook en de gember schoon en snij ook deze in fijne stukken.
-
Pak een kom en voeg de ui, knoflook,gember, sambal oelek, en wat sojasaus toe.
-
Meng dit goed door elkaar, leg het vlees bij de marinade in de kom en dek dit goed af.
-
Zet de kom met het vlees en de marinade in de koelkast, laat dit voor minimaal 1 uur in de koelkast trekken.
-
Verwarm de oven op 180 graden.
-
Leg het vlees op een rooster uit de oven, doe het vlees dus niet in een ovenschaal.
-
Doe het rooster in de oven en leg er een stuk bakpapier onder, dit zorgt er voor dat je oven niet vies word als het vlees begint te lekken.
-
Bak de kip voor 30 minuten in de oven.
-
In de tussentijd gaan we nu met de saus beginnen, hiervoor pak je als eerste een kom.
-
Maak de sjalooten schoon en snipper de sjalotten in fijne stukken.
-
Verwarm een pan op middelhoog vuur met wat olie erin, voeg de sjalotten toe en fruit deze voor gedurende twee minuten.
-
Voeg de tomatenpuree toe en laat deze twee minuten mee bakken.
-
Voeg de laos, het korianderpoeder, vissaus, bruine basterdsuiker, azijn, rijstwijn, ketjap manis, ketchup en het water toe. Laat alles voor ruim 5 minuten pruttelen.
-
Voeg als laatste de maizena toe, roer dit goed door de saus en breng alles nog een keer aan de kook.
-
Haal de kip uit de oven en snij deze in stukken.
-
Als de saus lekker dik is, kun je deze met de kip samen serveren.